NOLE, VIDIŠ LI OVO? / Murray stigao do novog velikog trijumfa, zaostatak za Srbinom sve manji!

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Drugi svjetski tenisač, Britanac Andy Murray, u nedjelju je po treći put u karijeri trijumfirao na ATP turniru iz Masters 1000 serije u Šangaju.

16.10.2016.
15:38
AFP, JOHANNES EISELE
VOYO logo

Do ukupno 13. trofeja na Mastersima u karijeri stigao je pobijedivši u finalu Španjolca Roberta Bautisu Aguta sa 7-6 (1), 6-1. Prije ovogodišnjeg trijumfa, Murray je u Šangaju slavio 2010. i 2011. godine, a ovim je naslovom dodatno smanjio zaostatak za Novakom Đokovićem na ATP ljestvici. To može zahvaliti i 28-godišnjem Španjolcu koji je u subotnjem polufinalu senzacionalno pobijedio Srbina.

Đoković brani hrpu bodova

Đokovićeva prednost pred škotskim tenisačem od ponedjeljka će iznositi 2415 bodova. Radi se i dalje o velikoj zalihi, ali razlika je u onome što dvojica tenisača brane do kraja sezone. Zahvaljujući sjajnoj završnici prošle godine, Đoković brani ukupno 2300 bodova, zbog naslova na Masters 1000 turniru u Parizu i na ATP Finalsu u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njega, Murray brani 1075, a najveći mu je problem 275 bodova koje je zaradio za naslov s Velikom Britanijom u Davis Cupu. Njih sigurno neće obraniti zbog čega je prijavio nastup na ATP 500 turniru u Beču. Ostane li do kraja sezone na trenutnoj razini, računica kaže da mu treba jedan kiks srpskog rivala. Hoće li ga i dočekatii preuzeti prvo mjesto na svjetskoj ljestvici, znat ćemo za manje od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo