Svaka čast junaci! Tako se bori za Hrvatsku!

Hrvatska i Danska odigrali su očekivano polufinale na Europskom prvenstvu u Danskoj. Nažalost, domaćini su slavili 29:27 i plasirali se u finale.

24.1.2014.
10:55
VOYO logo

U polufinalnom je ogledu Danska sa 29:27 (13:15) svladala Hrvatsku koja nastavlja sa svojim nizom utakmica za treće mjesto na velikim natjecanjima.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i odigrala u takvom ritmu svih trideset uvodnih minuta. Uglavnom su Golužini igrači bili u vodstvu, a niti jedna od snaga Danaca (Hansen, krilni igrači, kontra, vratar Landin) se nije razmahao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vrlo loše je Hrvatska otvorila nastavak utakmice u kojem je brzo prosula prednost od dva pogotka. Niti dva igrača više u tim trenucima nisu znali iskoristiti hrvatski rukometaši, a sam je Ivan Ćupić propustio tri napada zaredom.

Nakon što su Danci uhvatili kontakt, došli su i do lagane prednosti, a tada je postajalo sve teže Hrvatima. Posljednji je kontakt Hrvatska imala trinaest minuta prije kraja (23:23). U idućih pet minuta Danska je zaredala s tri pogotka za 26:23 čime je postalo prilično jasno da će Danska u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske su najbolji strijelci bili Zlatko Horvat i Marko Kopljar sa po šest pogodaka. Domagoj Duvnjak je dodao pet, Ćupić i Bičanić po tri, dok je s osam najbolji u redovima pobjednika bio Eggert.

Hrvatskoj tako ostaje nova utakmica za broncu, suparnik će biti Španjolska, dok će u velikom finalu igrati Francuska i domaćin Danska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Hrvatska 29-27 (13-15) Francuska - Španjolska 30-27 (12-14)

Utakmica za broncu (nedjelja):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Španjolska (15.00)

Danska - Francuska (17.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo