TOGA SMO SE BOJALI: / Zagreb ostaje bez omiljenog spektakla?!

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Velika je vjerojatnost da Zagreb ove sezone neće biti domaćin utrka za Svjetski skijaški kup. Održavanju popularne Snježne kraljice prijete visoke temperature.

22.12.2015.
21:51
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ove je sezone već otkazan slalom u Leviju i zasad još nije sigurno hoće li biti nadoknađen. Direktor muškog dijela natjecanja Markus Waldner priznao je da rješenja još uvijek nema.

U opasnosti i Wengen i Kitzbühel

Nama je, međutim, puno zanimljivija situacija sa sljemenskim utrkama. Prema rasporedu bi 3. siječnja iznad Zagreba trebale nastupiti skijašice, a tri dana kasnije i skijaši. Temperature u glavnom gradu su 'debelo' iznad nule, a takve će biti i idućih dana, što organizatorima posao čini gotovo nemogućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema trenutnom stanju, u Zagrebu će biti jako teško održati utrke", izjavio je Waldner za APA-u, odavši kako problema imaju i Wengen, Adelboden i Kitzbühel.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Marcel Hirscher

Na Sljemenu su dosad samo jednom otkazane utrke zbog nedostatka snijega, dogodilo se to 2014. godine. Kontrola FIS-a dolazi 26. prosinca i tada bi trebalo biti poznato hoće li ove sezone biti Snježne kraljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo