POMAHNITALI HRVAČ: / Urinirao po Budinom kipu, bijesna masa ga natjerala da se na koljenima ispriča

Image
Foto: AFP, STR

Ruski hrvač mogao bi završiti u zatvoru nakon bizarnog incidenta u kojem je urinirao po kipu Bude i emitirao to uživo putem aplikacije Periscope.

5.4.2016.
16:20
AFP, STR
VOYO logo

Said Osmanov (22) se pomokrio po kipu Bude, a potom ga i high-kickom pogodio u glavu, a sve se odigralo u ruskoj pokrajini Kalmikiji, jedinoj europskoj regiji u kojoj je prevladavajuća religija budizam.

Izvukli ga iz hotela

Skupina hrvača iz Dagestana, susjedne regije u kojoj su većina muslimani, bila je na turniru u Elisti, glavnom gradu Kalmikije. Tijekom večernjeg obilaska grada društvo je svratilo i u budistički hram gdje je Osmanov izveo divljački čin. Kako piše Guardian, ljutita masa je nahrupila na hotel, izvukla Osmanova na ulicu i prisilila ga da se na koljenima ispriča za svetogrđe. U tom je trenutku stigla i policija i odvela hrvača u pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovnici iz budističkog hrama su u utorak objavili kako planiraju ritual čišćenja Budina kipa kojeg je oskvrnuo Osmanov. U pokušaju, pak, da spriječe etnički sukob predstavnici dagestanske vlasti su doputovali u Kalmikiju i službeno osudili suludi čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmanov je i dalje u pritvoru i mogao bi biti optužen za huligansko djelo motivirano vjerskom mržnjom. Ista je optužnica članicama punk skupine Pussy Riot donijela dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog punk-molitve kojom su u moskovskoj katedrali tražile od Djevice Marije da otjera ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo