HRVATSKI VATERPOLISTI NISU USPJELI IZBORITI FINALE EURA: / Barakude su sada upale u tešku situaciju, evo što o tome kaže izbornik

Image
Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Barakude će sada put do Olimpijskih igara morati potražiti kroz kvalifikacije koje su na rasporedu u svibnju

24.1.2020.
19:06
Oli SCARFF / AFP / Profimedia
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak je izgubila od Španjolske 8:7 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2) u polufinalu Europskog prvenstva.

Image
ŠPANJOLCI SRUŠILI SNOVE BARAKUDAMA: /

Hrvatski vaterpolisti ostali bez finala nakon velikog trilera u Budimpešti

Image
ŠPANJOLCI SRUŠILI SNOVE BARAKUDAMA: /

Hrvatski vaterpolisti ostali bez finala nakon velikog trilera u Budimpešti

Hrvatska će u nedjelju od 17.30 sati igrati za treće mjesto protiv poražene reprezentacije iz drugog polufinala u kojemu će od 19 sati igrati domaćin Mađarska i Crna Gora. Španjolskoj će ovo biti treći finale na velikim natjecanjima zaredom, nakon EP 2018. i SP 2019. u kojima je gubila od Srbije i Italije. U nedjelju će pokušati osvojiti zlato u finalu koji je na programu od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Olimpijske igre preko kvalifikacija

Hrvatska je dosada osvojila četiri medalje s europskih prvenstava, uz zlato 2010. ima srebra iz 1999. i 2003. te broncu s posljednjeg EP iz Barcelone 2018.

Porazom u polufinalu EP-a, Hrvatska će plasman na Olimpijske igre u Tokiju (24. srpnja - 9. kolovoza) morati potražiti kroz kvalifikacije koje su na rasporedu u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo bili u utakmici, muški igrali, no nismo imali koncentracije da damo gol. Sve su lopte završavale oko glave Lopeza", rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon poraza od Španjolaca za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba dići glavu...'

"Moramo ići dalje, nemam što zamjeriti igračima. Na kraju je falilo i malo sreće. U sportu je to tako, njima je ušlo, nama nije. Točno smo očekivali da će tako igrati. Bilo je očekivano teško probijati blokove. Ove utakmice se dobivaju na detaljima, a mi nismo bili koncentrirani. Imali smo ogromnu želju i ostavili smo srce unutra", smatra izbornik Barakuda.

Hrvatska je nakon pšoraza od Španjolske ostala bez izravnog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju tako da će put na OI tražiti u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Tokio moramo ići, očekuju nas teške kvalifikacije u trećem mjesecu. Trebamo dignuti glavu i odigrati zadnju utakmicu na turniru", zaključio je Tucak.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo