ODABRAT ĆE BAYER(N) / Nijemci: 'Nije točno da bi Stanišić radije ostao u Leverkusenu'

Image
Foto: Profimedia

'Stanišićev odlazak iz Bayerna prošlog kolovoza imao je samo jedan razlog'

14.5.2024.
19:07
Profimedia
VOYO logo

Posudba iz Bayerna uspješna je priča za Josipa Stanišića i Bayer Leverkusen. Sada sve upućuje na povratak Hrvata u München. Međutim, jedan bi scenarij to ipak mogao spriječiti.

Image
HIT VATRENI /

Stanišić donio odluku o povratku u Bayern, sad je sve na novom treneru

Image
HIT VATRENI /

Stanišić donio odluku o povratku u Bayern, sad je sve na novom treneru

I dan danas je zapravo zapanjujuće da je Bayern posudio domaćeg Stanišića u Bayer Leverkusen na godinu dana prošlog transfernog ljeta. Uz sve probleme na poziciji desnog beka tijekom sezone, rekordni prvaci mogli su dobro iskoristiti 24-godišnjaka. Stanišiću je trebalo malo vremena da stigne u Leverkusen, sezona je tada već bila u tijeku. Međutim, najkasnije od druge polovice sezone etablirao se kao čvrsta snaga, igra redovito i zabio je četiri gola, uključujući početni pogodak u 3-0 pobjedi protiv Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada istekne posudba, Stanišić će se vratiti u Bayern. Dojava iz Skya da bi radije ostao u Bayer Leverkusenu nije točna, prema informacijama Kickera. Stanišićev odlazak iz Bayerna prošlog kolovoza imao je samo jedan razlog: trener Thomas Tuchel nije imao nikakve planove za njega. Dakle, postoji scenarij u kojem bi Stanišić mogao tražiti posljednji oproštaj od Münchena: prvo, ako Tuchel ostane trener Bayerna, a drugo, ako ne promijeni mišljenje o Stanišiću. Ali bi li ga rekordni prvaci onda prodali svojim suparnicima? I po kojoj cijeni?

Sa Stanišićevim povratkom, München trenutačno ima višak desnih bekova - četvorica s njim, Noussair Mazraoui, Sasha Boey i Joshua Kimmich, ako on ostane i bude tamo planiran. No, ima menadžera u klubu koji su prepoznali da se Stanišić poistovjećuje s Bayernom, dok je Mazraouiju, na primjer, često bila važna služba za njegovu reprezentaciju Maroka. Boey, koji je zimus potpisao za 30 milijuna eura, trajno je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije povratka u Säbener Straße Stanišić ima dva finala s Leverkusenom i Europsko prvenstvo s Hrvatskom. I ovdje je, zahvaljujući učinku u Bayeru, bolje kotirao i može se nadati regularnom plasmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo