MIJENJA DRŽAVLJANSTVO / Bivši igrač Hajduka skida hrvatski dres i postaje novi reprezentativac Bosne i Hercegovine

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Nikola Katić trebao bi obući dres reprezentacije BiH, a problem oko promjene sportskog državljanstva neće imati jer nema niti jednu službenu utakmicu za Hrvatsku na svome kontu

10.5.2024.
14:03
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Katić koji trenutno igra za FC Zürich uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 27-godišnjak je sezonu 21/22 proveo na posudbi iz Rangersa u Hajduku gdje je skupio 25 nastupa, a primarna mu je stoperska pozicija, ali može odigrati i u ulozi zadnjeg veznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SAN MLADIĆA /

Arda Güler zbog UEFA-inog pravila traži milost od Carla Ancelottija

Image
SAN MLADIĆA /

Arda Güler zbog UEFA-inog pravila traži milost od Carla Ancelottija

Katić je karijeru započeo u HNK Stolac iz kojeg je prešao u NK Neretvanac. Prvi veći korak u karijeri mu je bio prelazak u Slaven Belupo u kojem se predstavio Europi u punom sjaju.

Slaven Belupo je od Rangersa primio ponudu za Katića koju nije mogao odbiti te je tako za iznos od 2.28 milijuna eura ostvario najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvogodišnje etape u Rangersima te posudbe u Hajduku, Katić je prešao u Zurich 2022. gdje je konstantni prvotimac i igra nogomet karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Katić nosio je dres hrvatske seniorske nogometne reprezentacije samo jednom u svojoj karijeri u prijateljskoj utakmici protiv Meksiko koja je završila 1-2 za Hrvatsku. Za Hrvatsku je još odigrao 8 puta u u-21 selekciji.

Prema pisanju portala SportSport, Nikola Katić trebao bi obući dres reprezentacije BiH, a problem oko promjene sportskog državljanstva neće imati jer nema niti jednu službenu utakmicu za Hrvatsku na svome kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo