[VIDEO] FANTASTIČNI BOGDANOVIĆ ODIGRAO SVOJU NAJBOLJU UTAKMICU POČETKA SEZONE: / Protutnjao je Oklahomom poput tornada

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Bogdanović odigrao svoju najbolju utakmicu početka sezone, odnosno dosad

29.12.2020.
8:40
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Košarkaši Utah Jazza jutros su po hrvatskom vremenu u Oklahoma Cityju u neizvjesnoj završnici pobijedili domaći OKC 110:109 polaganjem nominalno prve zvijezde momčadi Donovana Mitchella 7 sekundi prije kraja dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE pogledajte najzanimljivije trenutke dvoboja.

Image
NEVJEROJATNI LUKA DONČIĆ PRVA JE PRIČA KOŠARKAŠKE AMERIKE: /

Njegov maestralni potez zapanjio je i komentatore; 'To su stvari kao iz crtića'

Image
NEVJEROJATNI LUKA DONČIĆ PRVA JE PRIČA KOŠARKAŠKE AMERIKE: /

Njegov maestralni potez zapanjio je i komentatore; 'To su stvari kao iz crtića'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah je sad na skoru 2-1

Bila je to druga ovosezonska pobjeda za momčad iz Salt Lake Cityja iz tri dvoboja. Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je najefikasniju utakmicu ovog početka sezone i za 35 minuta igre zabio 23 poena uz šut iz igre 8-17, za tricu je gađao 5-9, uz 2-2 slobodna bacanja, 3 skoka i jednu asistenciju. Posebno je briljirao u trećoj četvrtini ubacivši 13 poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mike Conley dodao je 20 koševa, 10 skokova i devet dodavanja za Jazzere koji su prekinuli niz od 17 poraza u regularnim sezonskim utakmicama protiv Thundera, uključujući i utakmice u NBA bubbleu u Orlandu prošle sezone. Posljednja pobjeda Utaha u Oklahoma Cityju dogodila se davne 31. listopada 2010...

'Ne osjećam se kao da smo odigrali najbolje što možemo, ali'

"Stisli smo ih u napadu, ali baš jesmo ono do kraja", rekao je trener Utaha Quin Snyder i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate ih i zaustaviti da biste pobijedili. Igrali su tvrdo i žestoko. Ne osjećam se kao da smo odigrali najbolje što možemo, ali to je izazov, shvatiti kako pobijediti kad ne igrate svoju najbolju utakmicu", izjavio je strateg Utah Jazza, prenosi njegove riječi ugledni američki ESPN.

Shai Gilgeous-Alexander koji je postigao pogodak u pobjedi Thundera u Charlotteu, imao je 23 poena i sedam asistencija, dok je LuguentzDort predvodio Thunder s 26 poena, najviše u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo šut za pobjedu na kraju, to je sve što možete tražiti", izjavio je Thunder-ov sjajni centar Al Horford koji je postigao 11 poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je puno pozitivnog. Bilo je šteta što nismo mogli završiti utakmicu", dodao je Horford...

Serija Oklahoma Cityja od 8-0 za početak četvrte četvrtine dovela je Thundere do vodstva 95:86 i 100:93 nakon akcije Dariusa Bazleyja 7:32 prije kraja utakmice. Utah je odgovorio s 11 uzastopnih poena - posljednjih šest bila su ona Mitchella - da bi poveo 102-100 s preostalih 5:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitchell zabio posljednjih 12 poena Jazzera

Luguentz Dort je pogodio tricu s preostalih 1:05 do završetka i doveo Oklahoma City u vodstvo od 109:108. Obje su momčadi izgubile loptu prije Mitchellovog pobjedničkog koša. Mitchell je, inače, zabio posljednjih 12 poena Jazzera, bio je baš ono što se kaže, clutch igrač....

Kako je utakmica odmicala, "mislio sam da se Donovan bolje snalazio u pokušajima postavljanja i traženja pomoći, koristeći zaslone, pick and roll i na neki način uzimajući ono što vam daju", naglasio je Snyder i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ideja, poboljšati se kako utakmica ide."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder je pogodio svojih prvih pet šuteva - uključujući četiri trice - da bi poveo sa 17:5 i držao to vodstvo veći dio prvog dijela, iskoristivši prednost 52:49 na poluvremenu. Mitchell i Bogdanović kombinirani su šut samo 4 od 19 s terena u poluvremenu. Nakon osam promjena u vodstvu u trećoj četvrtini, Oklahoma City je poveo 87:84.

Rudy Gobert s 12 poena i 10 skokova zabilježio svoj 250. double-double za Utah

Zanimljivo, ali Utah Jazzu je zakazani protivnik bila Oklahoma Cityja 11. ožujka, kada je Jazzov centar Rudy Gobert bio pozitivan na COVID-19. Utakmica je odgođena nekoliko trenutaka prije početka, a NBA sezona je privremeno bila zatvorena, prekinuta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče nekih statističkih zanimljivosti, za spomenuti kako je Rudy Gobert s 12 poena i 10 skokova zabilježio svoj 250. double-double za Jazz, što je ukupno treće mjesto u povijesti franšize iza samo velikog Karla Malonea (799) i Johna Stocktona (714). Bogdanović je dobio tehničku grešku nakon zakucavanja suigrača Jordana Clarksona u drugoj četvrtini. Gobert je također bio pogođen tehničkom početkom treće četvrtine zbog prigovora da nije dosuđen prekršaj dok je postizao koš, odnosno da mu nije sviran faul koš.

Jazzeri će imati back-to-back utakmice u Salt Lake Cityju, u četvrtak će biti domaćini Phoenix Sunsu i Los Angeles Clippersima u petak, prije nego što će odigrati sedam utakmica u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo