Evrokup: Zvezda obezbedila plasman u Top 16

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Dinamo Sasari 97:94

29.11.2012.
11:00
VOYO logo

Košarkasi Crvene zvezde savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu italijanskog predstavnika Sasarija sa 97:94 (31:20, 22:23, 25:26, 19:25), u četvrtom kolu H grupe Evrokupa.

Bila je ovo deveta uzastopna pobeda crveno-belih koji se nalaze u sjajnoj formi i koji u nedelju dočekuju Široki u "Pioniru", ali izabranici Vlade Vukoičića su mogli lako da ispuste trijumf, pošto su veći deo meča imali dvocifrenu prednost, međutim, slabijom igrom u poslednjoj četvrtini omogućili su domaćoj ekipi da stigne do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izuzetno dramatičnom finišu, Boris Savović je ubacio šut za tri poena na dve sekunde pre kraja i tako doneo svom timu četvrti trijumf u Evrokupu. Domaćin je imao priliku da izbori produžetke, ali na šest desetinki do kraja Drejk Diner je promašio sva tri slobodna bacanja.

Tako je Zvezda ostala sa maksimalnim učinkom i nakon četiri odigrana kola već obezbedila prvo mesto u grupi i plasman u Top 16 fazu takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji kod Beograđana bio je Nelson sa 20 poena, Rakočeivić je postigao 16, Savović 15, a Braun 11 uz osam skokova. Kod Dinama su se istakli Diner sa 21 i Ignerski sa 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo