Cedevita u derbiju sa Zagrebom CO

5. kolo ABA košarkaške lige donosi uzbudljivi hrvatski derbi Cedevite i Zagreba CO koji je na rasporedu u Maloj dvorani Doma sportova u subotu u 20:00 sati.

28.10.2011.
15:15
VOYO logo

Ujedno, riječ je o susretu euroligaša i sudionika Eurokupa, što dodatno pojačava draž ovog derbija. I dok je Zagreb CO već startao sa Euroligom, Cedevita u Eurokupu igra tek od sredine studenog, tako da se momčad trenera Dražena Anzulovića imala vremena pripremati za derbi, nakon velike pobjede u Beogradu protiv Crvene Zvezde.

"Ja se nadam da će tribine Doma sportova biti pretijesne s obzirom da je riječ o susretu dviju najboljih hrvatskih momčadi u pravom zagrebačkom derbiju i da će svi u subotu biti zadovoljni predstavom", kaže Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova je to utakmica, nema poveznica sa rujanskim susretom gdje smo odigrali sjajno protiv Zagreba, uvjerljivo slavili 78:61 i uzeli Draženov Kup. Nova su pravila igre a nama je utakmica jako bitna i tako ćemo se postaviti od početka i pokušati pobijediti."

I dok je Cedevita ABA ligu startala s tri pobjede, Zagreb je upisao tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se s time ne opterećujemo i ne razmišljamo o poziciji na ljestvici. Osobno ih jako cijenim i respektiram igračku kvalitetu koju imaju i sigurno nas čeka jako teška utakmica. Tako se za nju i pripremamo, vjerujući da ćemo u subotu mi slaviti."

Ivan Opačak nakon kraćeg izbivanja zbog lakše ozljede prsta ponovno je u postavi Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što bolje stojimo na ljestvici od njih apsolutno ništa ne znači uoči ovog derbija. Isto tako ona naša pobjeda u Kupu Dražena Petrovića ništa ne pokazuje jer čekaju nas sasvim nove stvari i sve počinje od nule. Mi smo, jasno, u nešto boljem tonusu u ovom trenutku, igramo dobro, pobjeđujemo posebice u našoj dvorani. Zagreb je ušao u seriju nešto lošijih rezultata ali mi na parketu moramo dokazati da smo bolji i spremniji od njih u ovom trenutku. To, naravno, i očekujem od nas."

Slično misli i Miro Bilan koji se dobro prilagodio novoj momčadi koju je kao mladi centar pojačao uoči nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno nas ne čeka laka utakmica a oni će možda biti i motiviraniji od nas želeći dokazati da je ona utakmica uoči sezone bio njihov loš dan. Ali i mi imamo puno motiva za dobru igru, prije svega zbog potvrde boljeg starta sezone. Jedini cilj je naša pobjeda i nadam se da ćemo to i ostvariti."

Cedevita ponovno želi privući brojne ljubitelje košarke u Dom sportova a ovom prigodom uz poznati show program tijekom utakmice, zatamnjenja dvorane uz light show i nagradne igre, gledatelji će uz konzumaciju nove Cedevite breskva u 15 gramskom pakiranju moći zavrtjeti i kolo sreće u predvorju dvorane, dok i dalje traje akcija ispred dvorane, na promo kamionu Cedevite GO gdje za dva kupljena proizvoda Atlantic Grupe po promo cijenama dobivate na poklon i originalnu navijačku majicu KK Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo