VELIKA PARTIJA CLEVELANDA / Cavsi produžili nadu: James i Irving potopili prvake u Oaklandu

Image
Foto: AP

Do pobjede, zahvaljujući kojoj su smanjili na 3-2 u seriji, su ih odveli raspoloženi James i Irving koji su svaki zabili po 41 koš

14.6.2016.
10:10
AP
VOYO logo

OAKLAND - Cleveland Cavaliers su sinoć, na krilima LeBrona Jamesa i KyrieaIrvinga, u petoj utakmici finala NBA spriječili Golden State na njihovom terenu da dođu do četvrte pobjedu u seriji i tako obrane naslov prvaka svladavši ih sa 112-97.   

Do pobjede, zahvaljujući kojoj su smanjili na 3-2 u seriji, su ih odveli raspoloženi James i Irving koji su svaki zabili po 41 koš. James je tome dodao i 16 skokova te sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo s odlukom u glavama da želimo produljiti ovo razdoblje i da dobijemo priliku da se borimo za još jedan dan. To nam je bila glavna briga i bili smo u stanju to učiniti", rekao je polsije utakmice James.

James i Irving su postali prva dva suigrača koji su zabili 40 koševa u NBA finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland je Golden Stateu nanio tek četvrti poraz ove sezone u rasprodanoj  Oracle Areni i Warriorsi će pokušati u šestoj utakmici, koja se igra u četvrtak u Clevelandu, doći do drugog uzastopnog naslova prvaka.

Golden State je sinoć igrao bez Draymonda Greena koji je kažnjen s utakmicom neigranja zbog udaranja Jamesa u završnici četvrte utakmice. U četvrtak u Clevelandu Green se vraća na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačeni na 61-61 na poluvremenu, Warriors su promašili 14 od prvih 20 šuteva u prvom dijelu utakmice, a u trećoj četvrtini su pogodili samo sedam koševa iz 24 pokušaja. Predvodio ih je Klay Thompson sa 37 postignutih pogodaka, od čega je bilo šest trica, a Stephen Curry je dodao 25, od čega je pet trica, uz sedam skokova, četiri asistencije i dva bloka. Andre Iguodala je ubacio 15 koševa uz 11 skokova te šest asistencija za Golden State.

"Nismo bili dobri u obrani", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr. "Trebali smo igrati bolje, ali nismo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James i Irving su zajedno pogodili 33 koša iz 54 pokušaja, dok su Warriors utakmicu završili sa 36.4 posto šuta iz igre.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike