ZLATKO JE BIO SREBRNI: / Medalja za hrvatskog džudaša na Grand Prixu

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Hrvatski džudaš Zlatko Kumrić ostvario je veliki uspjeh na Grand Prix turniru u Taškentu, gdje je u subotu osvojio srebrno odličje u kategoriji do 100 kg.

3.10.2015.
17:36
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Iako je njegov nastup u Taškentu bio upitan, jer se u petak razbolio i dobio visoku temperaturu, 21-godišnji mladić iz splitskog AJK Student uspio se nekako oporaviti i ostvariti sjajan rezultat na jednom od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru.

Wolf bolji u finalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kumrić je posustao tek u finalu u kojem nije mogao pratiti Aarona Wolfa iz Japana. U prvom kolu Kumrić je bio slobodan, da bi u drugom kolu bio bolji od Talijana Vicenza D'Arca nakon tri opomene.

U drugoj borbi Kumrić je ekspresnim ipponom pobijedio višestrukog prvaka Azije i petog s OI u Londonu, domaćeg predstavnika Ramizidina Sajidova, od kojeg je bolji bio i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Astani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek šesti Hrvat s medaljom na IJF Touru

U polufinale je hrvatski džudaš Rusa Niaza Bilalova pobijedio polugom u parteru.

Kumrić je tek šesti muški hrvatski osvajač medalje na IJF Touru, a srebro mu je donijelo 180 bodova na Svjetskoj ranking ljestvici na kojoj ga očekuje napredak za oko 25 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo