JEDAN OD NAJVEĆIH': / Lennox Lewis se nakon 18 godina još uvijek sjeća udaraca Željka Mavrovića

Image
Foto: Screenshot: You Tube
27.9.2016.
9:53
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Bio je to meč koji je oduševio boksački svijet i u kojem se vidjela sva boksačka kvaliteta Željka Mavrovića. Posebno u sedmoj rundi u kojoj je "Šaka sa srednjaka" imala Lewisa, nanijela mu nekoliko teških udaraca, ali se na kraju Britanac ipak izvukao. U borbi je Lewis više napadao, ukupno je bacio 507 udaraca u odnosu na 298 Mavrovićevih udaraca.

TOTALNI ŠOK ZA SVIJET SPORTA: ‘Mislim da Tyson Fury više nikad neće boksati’

Suci su jednoglasnom odlukom (119–109, 117–111 i 117–112) dali pobjedu Lewisu koji je tako zadržao WBC i Lineal titulu. Bila je to 34. pobjeda u karijeri za Lewisa koji je do tog trenutka jedini poraz ubilježio u borbi s Oliverom McCallom. S druge strane, Mavrović nije znao za poraz do ovog susreta te je iza sebe imao savršeni omjer od 27-0, ali i titulu EBU europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon meča, Lewis je imao samo riječi hvale za Mavrovića. U ponedjeljak je bila 18. obljetnica tog meča, a bivši britanski šampion se na svom službenom Facebook profilu prisjetio tog dana i te borbe.

“Na ovaj dan 1998. godine sam jednoglasnom odlukom pobijedio vrlo čvrstog Željka Mavrovića. Time sam zadržao WBC i Lineal teškaške titule. Bio je ovo jedini poraz njegove karijere i mogu vidjeti zašto", napisao je Lewis na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo