SUDSKI VJEŠTAK OPISAO NAJČEŠĆI PROFIL KILERA S HRVATSKIH CESTA: / Jedni su bahati i bogati, a drugi - s ruba egistencije

Image
Foto: HRT screenshot

Goran Husinec, iskusan sudski vještak, iznenadio vrlo žestokom kategorizacijom počinitelja saobraćajki na hrvatskim prometnicama u dnevniku HRT-a

14.8.2019.
12:48
HRT screenshot
VOYO logo

Povodom stupanja na snagu novog, strožeg zakona o sigurnosti prometa na cestama sudski vještak za cestovni promet, Goran Husinec, za dnevnik HRT-a prokomentirao je dosege zakona, ali i sjajno proanalizirao "uzorak" najčešćih počinitelja prometnih prekršaja. Goran Husinec, koji je u svojoj praksi proveo više od tisuću očevida, hrvatske počinitelje prometnih prekršaja svrstao je u dvije, najčešće skupine.

"Prvu čine oni koji su bahati i bogati i koji svoju silu demontriraju skupim autima na cestama. Ne boje se policije i ne boje se zakona, a njihovi automobili ih čuvaju od nesreća, a njihov novac i moć ih štite od zakona. Imaju dobre odvjetnike i kao što vidimo u zadnje vrijeme oni se vrlo lako izvuku od zakona. Drugu skupinu čine oni koji žive na rubu egzistencije, nemaju vozačke dozvole i registrirane automobile. Vrlo često su pod utjecajem alkohola i oni, nažalost, u prometnim nesrećama teško stradavaju jer nisu vezani a imaju loše automobile", sažeo je sudski vještak za cestovni promet Husinec tko su najčešći počinitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Husinec je odgovorio i na pitanje kakva su njegova očekivanja, hoće li novi, stroži zakon smanjiti "crne brojke". "Ako će pravosuđe podržavati policiju sigurno da novi zakon može smanjiti crne statistike. To će se početi događati onda kada kazne budu realizirane i kada ljudi vide da je neko "zarađenu" kaznu i platio. ", rekao je Husinec u intervju u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo